Loading...

2016 babysittarieven: België, het enige Europese land waar de kosten van kinderopvang dalen

Gepubliceerd op

Brussel, de duurste plek

In 2016, gedurende de back-to-school periode, laat yoopies.be in een studie zien dat de kosten van kinderopvang dalen in bijna alle regio’s in Belgie. Er is een variatie van 9,28% tussen de verschillende regio’s. Het zijn nog steeds de ouders in Brussel die het meeste betalen aan de oppas van hun kinderen met een uurloon van €8,84. 

 

2016 Is ook het jaar van een duidelijke daling in Vlaams-Brabant (-4,37%), Luxemburg (-4,18%) en de goedkoopste regio, Henegouwen (-4,10%). ‘België is het enige Europese land waar het niet legaal is om zelf legaal kinderopvang aan te bieden’, legt Benjamin Suchar uit, ‘Wat is het resultaat? Ouders hebben veel invloed op de prijs en zijn zelfs in staat om af te dingen’.

 

België, het enige land met een daling van het gemiddelde tarief

Opererend in 9 Europese landen, Yoopies heeft meer dan 600.000 babysitters met een gemiddeld netto uurtarief van  €8,94. Belgie heeft een gemiddeld uurtarief van €8,38 en is als 5e geplaatst, gelijk achter Frankrijk. Op het podium staat bovenaan Zwitserland (€15,33), Groot-Brittannië staat tweede (€10,06) en daar net achter staat Duitsland op de derde plaats met een gemiddelde van €9,53. Nederland (€7,74), Spanje (€7,46) en Portugal (6,08) hebben de goedkoopste babysittarieven.

 

Met dank aan een onderzoek met meer dan 50 selectiecriteria, Yoopies.be brengt ouders in staat om in contact te komen met 45.000 babysitters en kunnen de (voor hun) beste uitzoeken. Dit met dank aan de recensies en de aanbevelingen van andere ouders. Dit mediaplatform brengt ouders in staat om voordeel te halen uit meer betaalbare kinderopvang.