Loading...

Wereld-dierendag; een explosieve groei in sitters voor huisdieren

Gepubliceerd op

Yoopies, Europa’s grootste platform voor persoonlijke dienstverlening, publiceert, vlak voor Werelddierendag voor de tweede keer zijn jaarlijkse reportage over dierenopvang in België met daarin de gemiddelde tarieven voor dierenopvang per regio. Het oppassen op huisdieren een booming business en een ideale oplossing voor eigenaren van huisdieren die op vakantie gaan of geen tijd hebben om tussen de middag een rondje te lopen. Yoopies België heeft dit jaar een stijging van 74% procent waargenomen van het aantal pet-sitters op het platform. 

Explosieve groei van het aantal pet-sitters in België

Elke jaar worden er bijna 28.000 dieren in de steek gelaten in België met een duidelijke piek in de zomermaanden. Pet-sitting is een steeds populairdere oplossing tegen deze plaag. "Er is een ware explosie van particuliere oppassers voor huisdieren in België", legt Krijn Hoornstra, Yoopies’ manager voor de Benelux, uit. "Vorig jaar telden we 8.500 pet-sitters op ons platform, nu zijn het er bijna 15.000, een stijging van 74 procent!”.

De kosten lijken een belangrijke factor in het kiezen voor een particuliere petsitter, ondanks een prijsstijging van 11% ten opzichte van 2017. De kosten voor een plaats in een kennel varieert over het algemeen tussen €15 en €30 per dag, terwijl de gemiddelde prijs voor een particuliere dierenoppas uitkomt op €13,19 per dag in 2018. 

Aanzienlijke regionale verschillen

Ook dit jaar verschillen de kosten voor opvang van huisdieren sterk van regio tot regio. Diereneigenaars in de provincie Antwerpen betalen het meest om hun huisdier te plaatsen: het gemiddelde dagtarief wordt hier geschat op 15,75 €, terwijl het Vlaams-Brabant is waar met 11,92 € is dat de prijzen het laagst zijn.

Contact:

FR: Jeanne-Marie Desnos - jeanne@yoopies.com +33 6 32 70 94 36

NL: Krijn Hoornstra krijn@yoopies.com +32 12 28 01 95

Over Yoopies

Yoopies, in 2012 opgericht door Benjamin Suchar, en manifesteerde zich al snel als het grootste platform voor baby-sitting in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Parijs en heeft zijn activiteiten uitgebreid naar petsitting, bijles, ouderenzorg en huishoudelijk werk. Met meer dan 2 miljoen profielen met beoordelingen, stelt Yoopies haar gebruikers in staat om een passende en betrouwbare hulp te selecteren.