Loading...

Steeds meer ouders kiezen voor een oppas op Oudejaarsavond

Gepubliceerd op

Dat blijkt uit de jaarlijkse december survey van Yoopies, Europa’s grootste netwerk voor kinderopvang, gehouden onder meer dan 1000 ouders van kinderen tussen de 0 en 9 jaar in heel Europa.

Oudejaarsavond voor gezinnen met kinderen

Nu de plannen voor de kerst zijn gemaakt vragen veel ouders zich af wat te doen voor oudejaarsavond. Uit de survey blijkt dat 69% van de ouders in België oudejaarsavond 2017 met de kinderen gevierd heeft (tegenover een Europees gemiddelde van 77%). Voor 2018 geven 39% van respondenten aan te overwegen een babysitter in te huren voor oudejaarsavond (vs 43% in de hele EU).

Hoewel het grootste deel van de ouders in België oudejaarsavond met hun kinderen spendeert laat de survey zien dat er ook een groot aantal ouders geïnteresseerd is in het vinden van een babysit voor oudejaarsavond en ook bereid zijn hiervoor te betalen. Een babysit kan op oudejaarsavond een vergoeding verwachten van gemiddeld €14,30 per uur, bijna twee keer zoveel als het normale uurtarief. 

Last minute babysit voor oudejaarsavond

Het vinden van een babysit op oudejaarsavond is niet langer een onmogelijke opgave.  Meer dan 1500 babysitters in België hebben op Yoopies aangegeven beschikbaar te zijn op oudejaarsavond en kunnen eenvoudig gevonden worden op de App of online. 

Daarnaast heeft Yoopies recentelijk zijn activiteiten in België uitgebreid met de lancering van een nieuwe app waarmee ouders binnen 10 minuten een babysitter kunnen boeken. Ouders kunnen eenvoudig een hulpvraag uitsturen naar bekende babysitters of de beste babysitters in de buurt (gebaseerd op waarderingen van andere ouders). 

MEER INFORMATIE: 

Krijn Hoornstra - Manager Benelux

krijn@yoopies.com

Yoopies werd in 2012 opgericht in Frankrijk en is nu beschikbaar in meer dan 10 Europese landen en heeft meer dan 2 miljoen gebruikers in heel europa. De Nederlandse pagina en app zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels op www.yoopies.nl, GooglePlay en de AppStore (yoopi.es/parentapp).