Loading...

Scherpe daling in prijs babysitters in 2018

Gepubliceerd op

Yoopies, Europa’s grootste platform voor persoonlijke dienstverlening, publiceert voor de vierde keer zijn jaarlijkse reportage over kinderopvang in België met daarin de gemiddelde tarieven voor oppassers per regio. Anno 2018 is oppassen een populairdere (bij)baan dan ooit wat heeft geresulteerd in een daling van het gemiddelde uurtarief met 13,0%. Yoopies België heeft dit jaar een stijging van 43,5% procent waargenomen van het aantal babysitters op het platform. 

Babysitten wordt steeds populairder als (bij)baan en het hogere aanbod resulteert op in een gemiddeld 13,0% lager uurtarief voor babysitters ten opzichte van 2017. Het aantal babysitters op het platform Yoopies is in deze periode met 43,5% toegenomen. Krijn Hoornstra, manager Benelux bij Yoopies legt uit: “Studenten zijn het afgelopen jaar gemiddeld 16% meer gaan werken en de meerderheid geeft aan indien mogelijk nog meer te willen werken1. Gezien dat ouders meer gaan werken2 en dus meer flexibiliteit vragen van hun kinderopvang is de verwachting dat steeds meer gezinnen gebruik zullen gaan maken van particuliere babysitters”. 

Regionale verschillen

Het tarief voor een uur babysitten verschilt sterk per provincie en is ook dit jaar het hoogst in het hoofdstedelijk gewest Brussel met een gemiddeld tarief van €8,06 per uur. De top drie wordt afgemaakt door Vlaams Brabant en West-Vlaanderen met een gemiddelde van respectievelijk €7,82 en €7,74 per uur. Onderaan staat de provincie Namen waar ouders gemiddeld slechts €6,80 per uur betalen en ook in Oost-Vlaanderen (€6,93) en de provincie Luik (€7,08) betalen ouders relatief weinig. 

De duurste stad voor een oppas is dit jaar Waterloo waar ouders gemiddeld €8,89 betalen, op korte voet gevolgd door Sint Gillis (€8,79) en Brussel Stad (€8,66). Opvallend is dat de 3 goedkoopste plaatsen voor een oppas alle drie in Wallonië liggen. De goedkoopste plaats voor een oppas in België is Moeskroen met een gemiddeld tarief van €6,28. 

Binnen 10 minuten een babysitter

Yoopies heeft recentelijk zijn activiteiten in België uitgebreid met de lancering van een nieuwe app waarmee ouders binnen 10 minuten een babysitter kunnen boeken. Ouders kunnen eenvoudig een hulpvraag uitsturen naar bekende babysitters of de beste babysitters in de buurt (gebaseerd op waarderingen van andere ouders). 

Krijn Hoornstra: “We hebben deze functie nu een jaar in Frankrijk en de respons is fenomenaal. Elke ouder weet hoe vervelend is als je vaste oppas niet kan. Yoopies helpt ouders door het mogelijk te maken om in een keer meerdere sitters te benaderen. Bovendien selecteren we alleen onze beste profielen, waarvan de informatie gecontroleerd is voor deze functie dus weten ouders zich verzekerd van een betrouwbare babysitter!"

Contact

Krijn Hoornstra
krijn@yoopies.com
+32 1228 0195